فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

مهم‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی (۱) | پایان شاه

  • کد خبر: ۹۷۷۳۵
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
مهم‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی (۱) | پایان شاه
به مناسبت آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، تعدادی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران که در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی در مطبوعات کشور منتشر می‌شد و اکنون به حافظه تاریخی ایرانیان تبدیل شده اند، در ستون «کارتون شهر» بازنشر می‌شود.

مجید ادیبی | شهرآرانیوز - مبارزات مردم ایران اسلامی در سال‌هایی که امام خمینی (ره) پرچمدار قیام مردمی علیه رژیم سرسپرده و دیکتاتور پهلوی بود، نقطه عطفی در تاریخ ایران به شمار می‌رود. بی شک این قیام مردمی برای شکستن هیمنه طاغوت زمان، با همراهی و همدلی اقشار مختلف مردم، معنایی شگرف به خود گرفت.

در روز‌هایی که شکوفه‌های امید و آزادی در زمستان سرد و سخت استبداد حکومت پهلوی جوانه می‌زد، مردم با پیروی از رهبری دینی، فعل خواستن را در باشکوه‌ترین شکل ممکن به تحقق رساندند و تاج وتخت ظلم و تباهی را به زیر کشیدند. در این میان، روزنامه نگاران و هنرمندان نیز بخشی از این دریای خروشان قیام مردم مسلمان ایران بودند.

نمونه‌های بسیاری از هنرنمایی و کنشگری کارتونیست‌های ایرانی وجود دارد که با قلمشان سلاح به دست گرفتند و با خلق آثاری بی بدیل، چهره پوشالی طاغوت را به رخ کشیدند.

به مناسبت آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی، تعدادی از مهم‌ترین و شاخص‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران که در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی در مطبوعات کشور منتشر می‌شد و اکنون به حافظه تاریخی ایرانیان تبدیل شده اند، در ستون «کارتون شهر» بازنشر می‌شود.

آرزویی که برآورده شد

استاد جواد علیزاده، کارتونیست نامدار کشورمان، در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در بهمن ۱۳۵۷، نقشی پررنگ در مبارزات مردم ایران داشت و با آثارش، برگی پرافتخار در تاریخ مطبوعات ایران رقم زد. یکی از آثار شاخص و ماندگار این هنرمند، کاریکاتوری است از چهره محمدرضا پهلوی که با نام «پایان» در بهمن ۱۳۵۷ در روزنامه کیهان منتشر شد.

روایت علیزاده از این طرح، خواندنی است: «تقریبا همه کاریکاتوریست‌ها آرزویشان این بود که بتوانند کاریکاتوری از چهره شاه بزنند؛ وقتی انقلاب شد، این آرزو برآورده شد و همه ما یک تصویر ذهنی از شاه داشتیم و توانستیم این طرح‌ها را به شکل کاریکاتور ارائه کنیم. این طرح در زمان پیروزی انقلاب در روزنامه کیهان چاپ شد.

مفهوم پایان، بیشتر در ارتباط با فیلم‌های سینمایی موضوعیت داشت و من نیز می‌خواستم بگویم شاه به پایان دوره اش رسیده است. برخی‌ها وقتی این کاریکاتور‌ها چاپ شد، به ما می‌گفتند که شاه برمی گردد و هراس داشتند. من این کار را با روان نویس پنتل ژاپنی کار کردم. هنوز دوره کار کردن با راپید شروع نشده بود. این طرح‌ها خیلی زود جای ثابتی در روزنامه پیدا کرد و از صفحات داخلی (صفحه افکار عمومی) به صفحه آخر روزنامه منتقل شد که هنوز این سنت در بعضی از روزنامه‌ها تکرار می‌شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->